Filmes díjak tárháza

2017. március 10. 14:12 - Leenacat

Tribeca 2017: Összeállt a fesztivál programja

Ha április, akkor Tribeca Filmfesztivál, ahol idén is számos nagyszerűnek ígérkező alkotást mutatnak be, egészen pontosan 98 nagyjátékfilmet.  A new york-i fesztiválon lesz a világpremierje Emma Watson és Tom Hanks legújabb fimjének, a The Circle-nek, és április 29-én levetítik a Keresztapa első és második részét, amelyen a rendező, Francis Ford Coppola és minden bizonnyal Al Pacino mellett több színész is tiszteletét teszi, természetesen a fesztivál alapítója, Robert De Niro biztosan ott lesz. 

A Tribeca Filmfesztiválnak még nincsen nagy múltja, hiszen mindössze ez lesz a 16. alkalom, hogy megrendezésre kerül idén április 19-30. között. Robert De Niro alapította Jane Rosentahllal karöltve. Rengeteg, közel 5000 alkotás közül választják ki végül a programba bekerülő filmeket, amelyek között idén 40% a nemzetközi produkció illetve 40% a női alkotó mozija. Összesen 18 ország filmjei mutatkoznak be, ebből 36 alkotás lesz világpremier. Természetesen, ha már fesztivál akkor több szekcióban is díjakat osztanak ki a legjobb film, forgatókönyv, fényképezés, színész és színésznő kategóriában. 

A fesztivált a Clive Davis: The Soundtrack of Our Lives című film fogja megnyitni, amelyet egy különleges koncert fog kísérni. Fellép többek között Aretha Franklin, Jennifer Hudson és az Earth, Wind & Fire. 

Kétségkívül a fesztivál egyik legjobban várt filmje, a James Ponsoldt (The Spectacular Now, The End of the Tour) által rendezett The Circle, amelyben több nagy sztár is felbukkan. Emma Watson és Tom Hanks mellett, a közelmúltban elhunyt Bill Paxton illetve a Star Warsban üdvöskéje, John Boyega is feltűnik. A film, Dave Eggers hatalmas könyvsikerének, A körnek az adaptációja, amely műfaját tekintve scifi-thriller. Egy fiatal nő (Emma Watson) álma valóra válik azzal, hogy munkát kap a Szilícium-völgyben, ám rövidesen a cég vezetője (Tom Hanks) megkéri őt egy új technológia tesztelésére. A lány feladata az, hogy élje nyilvánosan az életét a SeeChange nevű kamera segítségével, csakhogy ez közel sem túl biztonságos vállalkozás. A film bemutatója április 28-án lesz. 

A fesztivál nagy durranása lesz a Keresztapa trilógiának első és második részének maratoni vetítése április 29-én. Az eseményre meghívást kapott a legendás rendező, Francis Ford Coppola és a színészgárdából Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton, Talia Shire és a Tribeca fesztivál alapítójaként alanyi jogon ott lesz Robert De Niro is. A Keresztapa immáron 45. évfordulójának állít ezzel tiszteletet Tribeca, amelyre jellemző, hogy a vetítések után a rendező és a színészek panelbeszélgetést tartanak és ez idén a Keresztapával sem lesz másképp. 

A Keresztapán kívül számos olyan alkotást is bemutatnak a retrospektív szekcióban, amely épp évfordulót ünnepel. Ilyen lesz a 25 éves Aladdin vagy a szintén 25 éves Quentin Tarantino alkotás, a Kutyaszorítóban, de levetítik az Oscar-díjas dokumentumfilmes rendező, Michael Moore alkotását, az idén 15 éves Kóla, puska, sültkrumplit is. 

Tribecában a gála szekció keretében kerül bemutatásra a Puff Diddyről szóló dokumentumfilm, a Can't Stop, Won't Stop: The Bad Boys Story. Lesznek speciális vetítések, amelyek után közönségtalálkozót tartanak. Ilyen lesz például a "House of Z", amely Zac Posen, divattervezőről készült dokumentumfilm, illetve a "The Public Image is Rotten"című doku, amely a Sex Pistols énekeséről Johnny Rottenről szól.

Későbbi bejegyzéseimben természetesen a legérdekesebb versenyfilmekre is kitérek, hiszen minden fesztiválon akadnak olyan gyönyszemek, amelyekre érdemes oda figyelni. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aranyszobrok.blog.hu/api/trackback/id/tr3812326935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Filmes díjak tárháza
süti beállítások módosítása